Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρκετοί είναι οι νέοι σε όλη την επικράτεια, που ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Ανάστασης, παίζουν κρυφτούλι με την αστυνομία και βρίσκουν τρόπους να διασκεδάζουν με κορονοπάρτι. 

Ναργιλέδες, χαρτιά στην τσόχα και άφθονο αλκοόλ και μουσική περιλάμβανε το «μενού» σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη σε πόλη της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν οι ίδιοι που είχαν πρωτοστατήσει στο κορονοπάρτι του πεζοδρόμου στον Βόλο, βάζοντας μουσική από τα ηχεία του αυτοκινήτου.

Όμως, χθες (27/4), οι αστυνομικοί τούς χάλασαν τα σχέδια. Οπότε, μετέφεραν το πάρτι σε υπόγειο και το μετέδωσαν ζωντανά μέσω ίντερνετ. Οι διοργανωτές και οι θαμώνες αναζητούν τρόπους να αποφύγουν το βλέμμα των αρχών, αφού οι έφοδοι της αστυνομίας σε πάρκα και πλατείες είναι συνεχόμενες. Χθες το βράδυ, η ειδική ομάδα Ο.Δ.Ο.Σ. περιφρούρησε την πλατεία Υμηττού. 

«Προσπαθούμε να λάβουμε τα μέτρα μας. Οι αστυνομικοί θα παραμείνουν στον δρόμο για να συμβάλουν στον περιορισμό της πανδημίας», λέει ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Ωστόσο, πάνω από 200 άτομα κατάφεραν να συγκεντρωθούν μετά τις 21:00 στην οδό Ματζαγριωτάκη στην Καλλιθέα. 

«Είμαστε έναν χρόνο μέσα. Και τι θα κάνουμε δηλαδή; Ή θα πάμε σε καμιά πλατεία που μας διώχνει η αστυνομία ή θα μαζευτούμε και θα είμαστε 5-10 άτομα. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε κιόλας. Δεν γίνεται αλλιώς, έχουμε πήξει μέσα», λέει διοργανωτής κορονοπάρτι στο Star. Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει τα σημεία, που θα γίνουν συγκεντρώσεις το Μεγάλο Σάββατο: «Ο κόσμος μαζεύεται σε βίλες στο Σούνιο, σε βίλες στην Εκάλη ή όποιος έχει μεγάλο σπίτι, στον Διόνυσο καλεί κόσμο.»

Μέριμνα και για «κροτιδοπάρτι»

Φέτος, η αστυνομία φαίνεται πως λαμβάνει τα μέτρα της για την αποτροπή και τον ... κροτιδοπάρτι. Οι αστυνομικοί υποδύονται τους πελάτες στο Διαδίκτυο και εντοπίζουν όσους πουλούν παράνομα βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Στη συνέχεια, κανονίζουν τη δοσοληψία και συλλαμβάνουν τους εμπόρους. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις στην Αττική, το Ρέθυμνο, την Αρκαδία και την Κόρινθο. Συνολικά, απαγορεύεται η κατασκευή, εμπορία, αφορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης, όπως και η καύση βεγγαλικών κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA