Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται το θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά αφού οι έρευνες πλέον των εισαγγελικών αρχών στρέφονται πλέον σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη κατεύθυνση αφορά τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στη δομή, όπου έχουν καταγραφεί μέσα σ’ ένα χρόνο τουλάχιστον 73 θάνατοι ηλικιωμένων.

Η δεύτερη είναι οι «ύποπτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, μεταβιβάσεις περιουσιών ή ακινήτων τροφίμων που αποβίωσαν, σε άτομα που σχετίζονται με το γηροκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς των θυμάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης και πως στο τέλος τους ανακοίνωναν ότι ο δικός τους άνθρωπος πέθανε από ανακοπή. 

«Δεν άκουγες κάτι άλλο εκεί μέσα, μόνο ανακοπή», δηλώνει συγγενής ενός εκ των θανόντων στον οίκο ευγηρίας. 

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έναν 58χρονο τρόφιμο, τον είχαν βάλει να κοιμάται στο υπόγειο της μονάδας.

Πρώην εργαζόμενη του γηροκομείο καταγγέλει: «Κοιμόταν έξω στα πλυντήρια, σε ράντζο. Του φέρονταν άσχημα, δεν τον άφηναν να βγει στο προαύλιο. Σαν σκυλί ήταν εκεί μέσα».  Και συνεχίζει: «Είχε κομμένο το εντεράκι του κι έπρεπε να του βάζουμε σακούλα και πολλές φορές τον αφήνανε ή του λέγανε "κάντο μόνος σου"». 

Το ίδιο αποκαλυπτικός ήταν και ο αδελφός του 58χρονου: «Δεν μας αφήνανε να τον δούμε. Μόνο με ραντεβού κι έξω». 

Καταγγελίες για χορήγηση ψυχοφαρμάκων

Υπάρχουν καταγγελίες από συγγενείς ηλικιωμένων που έμειναν στο γηροκομείο, ότι τους έδιναν – χωρίς λόγο – ψυχοφάρμακα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA