Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ειδικά μέτρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις και τους περιορισμούς, αλλά και στη... σκιά της εκστρατείας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα εορταστεί το φετινό Πάσχα. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο το τριήμερο μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα ισχύουν διαμορφωμένα ωράρια στα καταστήματα λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη έχουν απελευθερωθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις και σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένεται να επιτραπούν και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Ωστόσο παραμένει σε ισχύ το SMS στο 13033, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες και κατά τις επισκέψεις τους το Πάσχα ή κατά τη μετάβαση τους στις εκκλησίες.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει και πάλι η εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους με τη χώρα να βαδίζει πως την ολική άρση των περιοριστικών μέτρων στα μέσα του Μαΐου όταν θα «ανοίξει» και ο τουρισμός.

Πάσχα: Πώς πάμε στις εκκλησίες

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής έχει γίνει γνωστό πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στο προαύλιο των εκκλησιών. Ακόμα το προσκύνημα θα γίνει εκτός ναού και οι πιστοί θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Τέλος οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 22:00 μέχρι και τις 05:00 από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα. Από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πάει μέχρις τις 23:00.

Τα ωράρια σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα είναι ανοικτά τόσο τη Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο. Αύριο, τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοικτά από τις 9:00 το πρωί ως και τις 19:00. Αντίστοιχα το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 7:00 το πρωί ως και τις 19:00 το απόγευμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου το ωράριο τους διαμορφώνεται ως εξής: τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13:00 ως και τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 το πρωί ως και τις 18:00.

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49

Μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα άνοιξαν οι πλατφόρμες ώστε να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca τόσο η ηλικιακή ομάδα 30-39 όσο και 40-44 με τα πρώτα στοιχεία να είναι εντυπωσιακά καθώς έχουν κλειστεί ήδη πάνω από 120.000 ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά και τις επόμενες ημέρες με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο (1/5) θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τους πολίτες 44 ως 49 ετών.

Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα

Με ειδικό πρόγραμμα θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολογίων Σαββάτου.

Μ. Σάββατο 1 Μαΐου: τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της ΟΣΥ θα αποσυρθούν νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 20:00 το βράδυ.

Δρομολόγια μέσων σταθερής τροχιάς

Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολογίων Σαββάτου.

Μ. Σάββατο 1 Μαΐου τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργούν έως τις 23:00 το βράδυ.

Δείτε εδώ αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί

Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα

ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό): Δρομολόγια ανά 10,30´´

Γραμμή 2 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10′

Γραμμή 3 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10'

Τραμ: Δρομολόγια ανά 30΄ (ανά 15′ στο τμήμα Μουσών-Σύνταγμα)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA