Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας κατά του κορονοϊού βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τις νεαρότερες ηλικίες που σπεύδουν για να κάνουν το εμβόλιο.

Είναι ενδεικτικά τα πλάνα που μετέδωσε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής το Open, έξω από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, όπου δεκάδες νεαρά άτομα περίμεναν στην ουρά για να μπουν στο κτήριο και να εμβολιαστούν.

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 30-39 και 40-44 ετών τις προηγούμενες ημέρες, σειρά παίρνουν από το Μεγάλο Σάββατο οι ηλικίες 45-49 ετών.

Η ομάδα των 45άρηδων θα εμβολιαστούν με τα σκευάσματα όλων εταιρειών (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca) που θα είναι διαθέσιμα τον Μάιο στη χώρα.

Αντίθετα, για την ώρα, τα ηλιακά γκρουπ των 30-39 και 40-44 εμβολιάζονται με AstraZeneca. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Μάριος Θεμιστοκλέους σύντομα αυτές οι ηλικιακές ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχε πει επίσης ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από 5 Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA