Μενού
  • Α-
  • Α+

To πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Μένιος Φουρθιώτης αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

To ίδιο θα πράξουν και οι δύο φερόμενοι δράστες των δύο επιθέσεων έξω από το σπίτι του γνωστού παρουσιαστή αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, οι οποίοι κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Στον ανακριτή θα βρεθεί και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Τον «καίνε» οι συγκατηγορούμενοί του

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που φέρονται να είναι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης στο σπίτι του αλλά και να εμπλέκονται στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, μία ημέρα νωρίτερα στη Νέα Ερυθραία, «καίνε» τον Μένιο Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, oι δυο τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ωστόσο, «καίνε» προανακριτικά τον γνωστό παρουσιαστή με όσα έχουν πει στις Αρχές. «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, μου είχε ζητήσει να του βρω άτομα. Εγώ τα βρήκα κι από κει και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων», φέρεται να έχει πει ο ένας κατηγορούμενος.

Απίστευτες κατηγορίες από τους αστυνομικούς που τον φρουρούσαν

Σημαντικό ρόλο στη σύνδεση του Μένιου Φουρθιώτη με τους δύο συγκατηγορουμένους τους έπαιξαν οι κλήσεις που -κατά τη δικογραφία- αντάλλαξαν μεταξύ τους μετά τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και τα δύο περιστατικά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή.

Στην έκθεση ανάλυσης και επεξεργασίας στοιχείων άρσεων απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συσχέτισης με τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης γίνεται εκτενής αναφορά στις μεταξύ τους κλήσεις. Σε αρκετές αναφορές εις βάρος του Μένιου Φουρθιώτη είχαν προχωρήσει αστυνομικοί που τον φρουρούσαν, όπου αποκάλυπταν περιστατικά που πλήττουν το κύρος της αστυνομίας.

Αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. (με την ένδειξη απόρρητο) με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021, στο οποίο περιλαμβάνονται αναφορές από αστυνομικούς της συνοδείας του γνωστού παρουσιαστή. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Έρευνα και για άλλες επιθέσεις

Στο μεταξύ η αστυνομία, σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν σχεδιαστεί από τον γνωστό παρουσιαστή και άλλες εμπρηστικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του στον Διόνυσο και στις αρχές του έτους στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Κούγιας για Φουρθιώτη: Δεν είμαι πλέον συνήγορός του

Αποσύρθηκε από τη νομική εκπροσώπηση του γνωστού παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (30/4) ενημέρωσε πως δεν είναι πλέον συνήγορος του Μένιου Φουρθιώτη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τους λόγους καθώς αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA