Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι η φετινή Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο, στις 21:00, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοίνωσε ότι η Ανάσταση θα γίνει στις 5 τα ξημερώματα.

Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, τονίζει ότι η Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί την εν λόγω ώρα και κατόπιν θα ακολουθήσει η τελετή της Ανάστασης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:

«Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει αναταραχή στην περιοχή, με τον Σεραφείμ πάντως να είναι ανένδοτος, τονίζοντας ότι ο Χριστός αναστήθηκε ξημερώματα, ενώ αναφέρει πως και για τους πιστούς θα είναι λάθος να σταματήσουν τη νηστεία πριν από την καθορισμένη ώρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ αντιτίθεται στα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς πέρυσι άνοιξε τους ναούς στο νησί παραβαίνοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.

(φωτογραφία αρχείου)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA