Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Μετά την παραλαβή του, θα μεταφερθεί στις εκκλησίες της επικράτειας για τον εορτασμό της Ανάστασης.

Φέτος, δεν υπήρξε απόδοση τιμών αρχηγού κράτους με μικτά αγήματα και μπάντες, όπως είθισται. Η πτήση HAF352A του Embraer Legacy 600, με την οποία μεταφέρεται το Αγιο Φως, έφτασε στην Ελλάδα, από τα Ιεροσόλυμα λίγο μετά τις 18:40.

Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί και είχε παραμείνει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Το Άγιο Φως σε Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Κω, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο μεταφέρει με ευλάβεια η SKY express, τιμώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προγραμματισμένες ώρες άφιξης στο κάθε νησί είναι οι εξής:

Ηράκλειο: 19:25

Σαντορίνη: 19:30

Μυτιλήνη: 19:45

Κως: 19:30

Κεφαλονιά: 19:40

Ζάκυνθος: 19:30

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA