Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πάσχα: Τα μέτρα για συγκεντρώσεις και τραπέζια - Ποιον κωδικό στέλνουμε

Μπορεί στις 3 Μαΐου να ανοίγει και πάλι η εστίαση, ωστόσο το πασχαλινό τραπέζι θα στρωθεί με συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα

Σύμφωνα με τα μέτρα για το Πάσχα που έχουν ανακοινωθεί, μπορούν να συγκεντρωθούν μέχρι δύο οικογένειες. Στον εσωτερικό χώρο, το όριο ατόμων είναι 9 και σε υπαίθριο - εξωτερικό χώρο ανεβαίνει σε 12.

Η μετακίνηση για το οικογενειακό τραπέζι γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033. Οι πολίτες πληκτρολογούν τον κωδικό 6 και περιμένουν να τους έρθει απαντητικό μήνυμα που γράφει μπροστά τη λέξη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Συστήνεται η διενέργεια self test  σε όσους γιορτάζουν το Πάσχα μαζί. Η αποστολή SMS στο 13033 θα γίνεται μέχρι τις 15 Μαΐου 2021, όταν και αναμένεται το συγκεκριμένο μέτρο να καταργηθεί, καθώς ανοίγει και επίσημα ο Τουρισμός.

Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, εκτός αν δικαιολογείται από επίσημα έγγραφα. Όπως συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22.00 και σταματά στις 05.00.Ωστόσο, από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 23.00.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 ανοίγει η εστίαση. Μετά από 6 μήνες που ήταν κλειστά, τα καταστήματα στην εστίαση σηκώνουν ρολά και πάλι, με αποκλειστική λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο στις 22.45 και χωρίς μουσική. Απαραίτητη για τους πελάτες η αποστολή SMS στο 13033 (κωδικός 6) και υποχρεωτικό self test για τους εργαζόμενους.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Πάσχα #sms 13033 #Μέτρα #Κορονοϊός #μετακίνηση