Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πάσχα: Βγήκαν οι σούβλες σε μπαλκόνια και πεζοδρόμια

Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει την Κυριακή του Πάσχα και μπορεί να μην κατάφεραν μερικοί να πάνε στο χωριό λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αυτό όμως δεν τους σταμάτησε από το να γιορτάσουν στην πόλη

Η κατάσταση στην Αθήνα είναι εορταστική και οι σούβλες από το πρωί έχουν στηθεί σε αυλές, ταράτσες και πυλωτές προκειμένου να γιορταστεί το Πάσχα καθώς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό δεν κατάφεραν αρκετοί να πάνε στο χωριό.

Να σημειωθεί ότι ελεύθερες είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (29/4), σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό και για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα και τις επόμενες ημέρες.

Ποιά μέτρα ισχύουν σήμερα

Παρόλα αυτά, παραμένει - έως και την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων - η αποστολή SMS στο 13033 και μετά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Με την αποστολή του κωδικού «6» στο 13033 θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε καφέ και εστιατόρια είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ για την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23.00.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Πάσχα #Αθήνα

Best of Internet