Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Γρηγοράκος: Δεν μπορούσα να κουνηθώ, δεν περιγράφεται αυτό που έζησα

Για τη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό μίλησε ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος

Για τον εφιάλτη του κορονοϊού τον οποίο βίωσε για μήνες μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική», είπε ο γιατρός, που κόλλησε κορονοϊό από ασθενή που εισήχθη στη ΜΕΘ.

Την έβδομη ημέρα από όταν εμφάνισε συμπτώματα, ο κ. Γρηγοράκος μπήκε στο νοσοκομείο. «Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία» περιγράφει.

«Δεν μπορούσα να κουνηθώ»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο» και δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γιατί το σώμα του άρχισε «να τρώει τις σάρκες του». Επίσης, τόνισε ότι χρειάστηκε να πάει και σε κέντρο αποκατάστασης αφότου βγήκε από το νοσοκομείο. Πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά ενώ όπως είπε έχασε 42 κιλά.

Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η περιγραφή του για τη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ. «Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σα νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;» διερωτήθηκε.

«Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομακτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει» τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Πότε διασωληνώθηκε 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε διασωληνωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει βαρύ καρδιακό ιστορικό. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Λεωνίδας Γρηγοράκος #Κορονοϊός #Γιατρός #ΜΕΘ