Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ερχονται αλλαγές στο νυχτερινό ωράριο

Αλλαγή αναμένεται να υπάρξει στο ωράριο της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την άρση του lockdown, ενώ η ημερομηνία σταθμός για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι η 15η Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να αρθούν όλοι οι περιορισμοί, δηλαδή να καταργηθεί το SMS στο 13033, ενώ θα επιτρέπεται και η μετακίνηση από νομό σε νομό. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο με το άνοιγμα του τουρισμού να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως αν τα δείγματα της τρέχουσας εβδομάδας κριθούν θετικά τότε είναι πιθανό να υπάρξει νέα χαλάρωση, πριν τα μέσα Μαΐου  ως προς τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, και να μετατοπιστεί κατά μία ώρα δηλαδή αντί για τις 23:00 που ισχύει από τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης να ξεκινάει στις 00:00 και να ολοκληρώνεται στις 5:00 τα ξημερώματα. Για όλα αυτά θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί τις τελικές τις αποφάσεις η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Lockdown #Κορονοϊός #Απαγόρευση κυκλοφορίας #ωράριο #sms 13033