Μενού
  • Α-
  • Α+

Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα έξω από το εμβολιαστικό κέντρου Περιστερίου, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στη διαδικασία του εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πολίτες - των οποίων τα ραντεβού καθυστέρησαν περισσότερο από μια ώρα - υπήρξαν προβλήματα στο ίντερνετ του εμβολιαστικού κέντρου με συνέπεια να χρειαστεί να περιμένουν αρκετά.

Πάνω από 100.000 προγραμματισμένοι εμβολιασμοί σήμερα

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, για σήμερα, Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 χιλιάδες εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού», ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και τη Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία 500.000 πολίτες εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα της πλατφόρμας και προγραμμάτισαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Ο αριθμός των πολιτών, μάλιστα, που έχουν εμβολιαστεί και με τίς δύο δόσεις έφτασε το ένα εκατομμύριο.

Πρεμιέρα σήμερα για το εβόλιο της Johnson & Johnson

Σήμερα, 5 Μαΐου, παράλληλα, ξεκίνησε και η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson ενάντια στον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson εκτός από το ότι είναι πρακτικό - καθώς διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης - είναι, παράλληλα, αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο, ενώ φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Σημειώνεται πως η προστασία του εμβολίου με τη μία δόση, αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του, όπως έχει φανεί, έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου Covid, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες. Μετά τις 49 ημέρες, μάλιστα, προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το θάνατο. Σε αντίθεση με τα mRNA εμβόλια, άλλωστε, το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA