Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αρνητής ιερέας στη Χαλκιδική έκανε Ανάσταση τα μεσάνυχτα, επιλέγοντας να διαφοροποιηθεί από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορονοϊό τόνισε πως εμβόλια, τεστ και μάσκες είναι «του διαβόλου εντολές».

Πρόκειται για έναν ιερέα στα Νέα Σίλατα Χαλκιδικής, ο οποίος ανακοίνωσε το εξής: «Θα σας το πω έτσι χύμα. Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει και τα τεστ, δεν θα ξαναμπεί στην εκκλησία», με τους πιστούς που ήταν εκεί, να τον χειροκροτούν. Ωστόσο, εξήγησε αργότερα πως δεν είναι μια τακτική που θα εφαρμόσει.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com, μετά τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, Των Αγίων Παθών Του Κυρίου, έβγαλε λόγο. «Σκανδαλίζεστε; Είναι αυτός ο διάβολος. Όποιος δεν υπακούσει στις εντολές του, δεν έχει το δικαίωμα να δουλέψει, να πάει στην εκκλησία, να έχει περίθαλψη», ισχυρίστηκε. Στον λόγο του υπογράμμισε ότι ο Θεός κάνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου.

«Φασισμός να πηγαίνουν όπου θέλουν οι τουρίστες και εσείς όχι»

Απευθυνόμενος στους πιστούς εντός του ναού μίλησε για τον φασισμό τον οποίο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος έχει επιβληθεί στην κοινωνία.» «Άντε να σας πω και αυτό γιατί φουντώνω όσο πάω είστε έξυπνοι άνθρωποι δεν είστε χαζοί. Είναι ωραίο να έρχονται οι τουρίστες και να πηγαίνουν όπου θέλουν και εσείς να μην μπορείτε; Φασισμός είναι αυτό το πράγμα, φασισμός.»

«Όποιος φοράει μάσκα, έχει κάνει το εμβόλιο και τα τεστ για κορονοϊό δεν θα μπει στην εκκλησία», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας. Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως έχει μίσος μέσα του και πως αν έβλεπε τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τον έπνιγε. Στο τέλος της ομιλίας του, ο ιερέας ξεκαθάρισε πως η Ανάσταση θα γίνει κανονικά στις 00:00, με ό,τι προκύψει, προτρέποντας τους πιστούς να μη στεναχωρηθούν ότι και αν συμβεί.

Το κήρυγμα του κατέληξε με την προαναγγελία της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 12 και όχι στις 9 όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος. «Είναι ωραίο ο κορονοϊός να κυκλοφορεί μέχρι τις 9 και όχι στις 12; Αν είστε τόσο τυφλοί, ξέρετε τι λέει ο Δαυίδ. Τυφλού οδηγός, αμφότεροι στον βόθρο πέφτουνε. Γι’ αυτό δεν θα σας πω τι κάνετε, κάντε ό,τι θέλετε.»

https://www.megatv.com/embed/?p=2020352186
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA