Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε σημερινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας εκτίμησε ότι γύρω στις 20 Μαΐου θα ανοίξουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ο κύριος Πέτσας μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και δήλωσε ότι: «οι συγκεκριμένες μονάδες δεν έχουν ανοίξει ακόμα γιατί επιτροπή είχε το επιχείρημα πως τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία είναι πιο δύσκολο να κάνουν ένα self test και να πειθαρχήσουν».

Στη συνέχεια σημείωσε πως για τον παραπάνω λόγο βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν μία με δύο εβδομάδες αργότερα από το άνοιγμα των σχολείων. «Μιλάμε για άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κοντά στις 20 με 24 Μαΐου και αφού η επιτροπή δώσει και την εισήγησή της» είπε ο υπουργός.

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των νοσηλευτών 

Την ίδια στιγμή ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο υγειονομικό προσωπικό λέγοντας πως είναι κάτι πολύ θλιβερό. Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης την οποία είχε αποκαλύψει πρώτα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  να εξεταστεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβρη.  

Πότε ανοίγουν τα σχολεία 

Μετά τους μαθητές του Λυκείου, που επέστρεψαν στα θρανία πριν από το Πάσχα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου - και μετά από περίπου 3 μήνες - επιστρέφουν και οι μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων. Την ίδια ώρα, με τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις να πλησιάζουν, τα φροντιστήρια ανοίγουν και αυτά τη Δευτέρα 10 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. 

«Όπλο» για την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση είναι τα self test, που είναι ήδη διαθέσιμα στα φαρμακεία. Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Open, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να προμηθευτούν αυτή την εβδομάδα μόνο ένα τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν την Κυριακή, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα προμηθεύονται δύο self test εβδομαδιαίως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA