Μενού
  • Α-
  • Α+

Γύρω στις 15 Μαΐου τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η άρση του περιορισμού για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αλλά και η κατάργηση του SMS για τα εμπορικά καταστήματα, ενώ στην ίδια ημερομηνία αναμένεται να καταργηθεί και γενικότερα η χρήση του SMS, μαζί με την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας, τουλάχιστον ως τα μεσάνυχτα

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Για ένα διάστημα ακόμη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Τα sms έχουν αυτή την έννοια, να μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το θέμα θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα τον υπερτοπικών μετακινήσεων και νομίζω σταδιακά θα απεμπλακούμε». «Θα παραμείνει μόνο ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών των sms» τόνισε σχετικά.

«Θα υπάρξει διεύρυνση του ωραρίου και μετά τις 11, αλλά θα υπάρχει περιορισμός», σημείωσε παράλληλα, τονίζοντας ότι, «πηγαίνουμε βήμα- βήμα» και εξηγώντας πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά». «Σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και έπειτα, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει διάκριση βάσει εμβολιασμένων στις υπερτοπικές μετακινήσεις, είπε πως το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες, εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα υπάρχει τέτοια διάκριση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA