Μενού
  • Α-
  • Α+

Λεκτική επίθεση δέχθηκε ο Νίκος Ρουσόπουλος - που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του γηροκομείου στα Χανιά - στο γραφείο του στην Αθήνα, όταν μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο χώρο και προκάλεσαν φθορές, ζητώντας του παράλληλα να παραιτηθεί από την υπόθεση. 

Η ομάδα των δέκα ατόμων στη συνέχεια αποχώρησε, ενώ η αστυνομία εκλήθη για τη λήψη στοιχείων προκειμένου να ταυτοποιήσει τα άτομα που συμμετείχαν.

Σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ανάρτησε κείμενο στο οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του γηροκομείου, αλλά και στον ίδιο τον Νίκο Ρουσόπουλου. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται:

Αυτές τις ημέρες η έρευνα θα παραδοθεί στον εισαγγελέα του Αρείου πάγου για να αποδοθούν ευθύνες. Ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Νίκος Ρουσσόπουλος, γνωστός από την υποψηφιότητά του ως βουλευτής στα ψηφοδέλτια της χρυσής αυγής και την υπεράσπιση του φασίστα Λαγού στη δίκη της χρυσής αυγής, ανήκει στην αισχρή εκείνη κατηγορία των δικηγόρων που αναλαμβάνουν τις πιο βρώμικες, τις πιο ποταπές υποθέσεις με μόνο κίνητρο την παχυλή αμοιβή τους. Και εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και έχει δικαίωμα υπεράσπισης. Η παραποίηση και η συσκότιση της αλήθειας όμως, αποτελεί παράβαση καθήκοντος και δεν υπάρχει κανένα «επαγγελματικό» άλλοθι για το συνήγορο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA