Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ακόμα καλή είδηση φέρνει η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό, που αποτυπώθηκε χθες με την πραγματοποίηση άνω των 100.000 εμβολίων σε πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, όποιος πολίτης ηλικίας άνω των 60 ετών έχει κλείσει ραντεβού ως και αυτή τη στιγμή, θα έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου εντός του Μαΐου.

Πρακτικά, ως τις αρχές του καλοκαιριού, όλοι οι πολίτες στις ηλικιακές ομάδες των 60+ που το επιθυμούσαν, θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μια φορά και άρα θα έχουν ένα υψηλό ποσοστό ανοσοπροστασίας, αν δεν έχουν ολοκληρώσει το σχήμα.

Άμεσα διαθέσιμα τα εμβόλια όλων των εταιρειών

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι πριν το τέλος Μαΐου, θα έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες για τα εμβόλια όλων των εταιρειών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για τους 30-44 και για άλλες ηλιακές ομάδες, ενώ τόνισε ότι τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες.

«Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξουν οι πλατφόρμες και άλλων ηλικιακών ομάδων και θα πάρουν ραντεβού να εμβολιαστούν. Και για τους 30-  44 και για άλλες ηλιακές ομάδες», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι οι νέοι που εμβολιάζονται μαζικά έστειλαν «ισχυρό μήνυμα».

Καλοκαίρι με «τοίχος ανοσίας»

Αναφορικά με το «χτίσιμο» του τοίχους ανοσίας, τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως «αν υπολογίσει κάποιος τους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί με αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει και οι οποίοι έχουν αναπτύξει έναν μηχανισμό άμυνας, μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει το τοίχος ανοσίας. Αν οι παραδόσεις συνεχίσουν όπως έχει προγραμματιστεί, θα δημιουργηθεί αυτό 60-70%». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA