Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Ο κ. Γιαννάκος δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία, που δείχνουν ότι το 62% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, ωστόσο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

«Απορώ γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση, χωρίς τα στοιχεία να είναι πραγματικά. Έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό 62% σύμφωνα με τις λίστες των νοσοκομείων, ένα ποσοστό 10% του προσωπικού έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό και έχει αναπτύξει αντισώματα και δεν μπορεί να εμβολιαστεί, ενώ ένα άλλο 10% είτε έχει εγγραφεί στις λίστες για να εμβολιαστεί είτε είναι στη γενική πλατφόρμα, γιατί δυστυχώς εμείς δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία να κάνουμε το εμβόλιο στα δικά μας νοσοκομεία. Ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων μας ανήκουν σε ομάδες, στους οποίους οι γιατροί συστήνουν να μην εμβολιαστούν επειδή έχουν αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα. Τότε, υπερβαίνουμε το 80%. Είναι καθήκον και χρέος των υγειονομικών να εμβολιαστούν. Προστατεύουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς», εξήγησε ο κ. Γιαννάκος και συνέχισε:

«Οι νοσηλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία. Πολλοί συνάδελφοι έχουν κλείσει ραντεβού σε έναν μήνα από τώρα. Θα πρέπει να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία με προτεραιότητα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

https://www.megatv.com/embed/?p=2020353365
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA