Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα φροντιστήρια ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 10 Μαΐου για τους μαθητές της Γ' Λυκείου ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων η έναρξη των οποίων έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου. Αντίθετη στο άνοιγμα εμφανίζεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε επιστολή της προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, κάνοντας λόγο για «τεράστια υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας».

Ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Ευάγγελος Βλάχος μετρά τις αποστάσεις στα θρανία και τοποθετεί αναλόγως τις καρέκλες προκειμένου να υποδεχθεί με ασφάλεια τους μαθητές στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. «Δεν ξέρουμε αυτή την στιγμή που μιλάμε αν θα ‘ρθει η Τρίτη λυκείου για τα μαθήματα επιλογής της στην ξένη γλώσσα ή αν θα έρθουν όλα τα πτυχία. Έχουμε και δημοτικού που δίνουν Lower έχουμε και ενήλικες που δίνουν Proficiency» λέει ο κ. Βλάχος στον ΑΝΤ1.

Στις 10 Μαΐου επιστρέφουν στα φροντιστήρια και όσοι δίνουν εξετάσεις για πτυχίο ξένων γλωσσών αλλά και οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, και επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Όσον αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυτοί εκτιμάται, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ότι θα ανοίξουν γύρω στις 20 Μαΐου. Ο κύριος Πέτσας μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και δήλωσε ότι: «οι συγκεκριμένες μονάδες δεν έχουν ανοίξει ακόμα γιατί επιτροπή είχε το επιχείρημα πως τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία είναι πιο δύσκολο να κάνουν ένα self test και να πειθαρχήσουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA