Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Συμφωνία Ελλάδας και Μπαχρέιν - Τι προβλέπει

«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα αναγνωρίζονται αμοιβαία, διευκολύνοντας τα ταξίδια για τους πολίτες των δύο χωρών», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών

Οι κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου του Μπαχρέιν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή - η οποία είναι η πρώτη αυτού του είδους μεταξύ των δύο πλευρών - επιτεύχθηκε «μετά από πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν, και περαιτέρω επικοινωνίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας των δύο χωρών».

Βάσει των συμφωνηθέντων, προστίθεται, «τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα αναγνωρίζονται αμοιβαία, διευκολύνοντας τα ταξίδια για τους πολίτες των δύο χωρών, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς και τα πρωτόκολλα κατά του Covid».

«Η διαδικασία αναγνώρισης θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στο εγγύς μέλλον, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την είσοδο και στις δύο χώρες. Αναμένεται δε, να προωθήσει τον τουρισμό, το εμπόριο και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται πως ανάλογες συμφωνίες επιδιώκει να καταρτίσει και η Ε.Ε., σε επίπεδο διακρατικό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#ΕΕ #Πιστοποιητικό εμβολιασμού #Εμβόλιο #Κορονοϊός #Υπουργείο Εξωτερικών