Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα χορηγεί στους πολίτες της το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Στόχος είναι να διευκολυνθούν τα «ελεύθερα» ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το πράσινο πιστοποιητικό (δείτε εδώ πώς θα είναι) θα μπορούν να το πάρουν όχι μόνο οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο αλλά και όσοι θα έχουν κάνει το PCR τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Θα εκδίδεται ψηφιακά (είτε γραπτώς) και απαλλάσσει τους ταξιδιώτες που βγαίνουν εκτός Ελλάδας να κάνουν την υποχρεωτική καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ξένους πολίτες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό.

Πώς θα ανοίξει ο ελληνικός τουρισμός;

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν, σε συνδυασμό με τα νέα διαθέσιμα εργαλεία, τα εμβόλια και τα γρήγορα τεστ, αλλά και τη νέα ιατρική γνώση, αποτελούν ισχυρά όπλα στη φαρέτρα της χώρας για το επερχόμενο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως ως 1η γραμμή άμυνας θα χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά - είτε με εμβόλιο είτε με αρνητικό test - ως 2η η ενεργοποίηση του συστήματος τυχαίων ελέγχων «EVA» στα σύνορα, ενώ 3η γραμμή άμυνας θα αποτελέσουν τα ξενοδοχεία καραντίνας για την απομόνωση των θετικών κρουσμάτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA