Μενού
  • Α-
  • Α+

121 κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη, από τον ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία, με την πλειονότητα αυτών να εντοπίζονται στο Μεσολόγγι, το Αιτωλικό και το Αγρίνιο. Οι ειδικοί παρακολουθούν με ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, η οποία, σύμφωνα με το Open, βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «βαθύ κόκκινο».

Μεγάλη φαίνεται ότι είναι η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα και σε ιερείς.  Η Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζει διαρκή επιδείνωση στους επιδημιολογικούς δείκτες και είναι χαρακτηριστικό πως είναι στους πρώτους νομούς σε αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Καλύτερη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Καλύτερη είναι, από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου οι νοσηλείες έχουν πέσει κάτω από τις 100. Ειδικότερα, 98 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας και 29 στις ΜΕΘ. Αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι μήπως η εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία επιβαρύνει τα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA