Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις διαδικτυακές αναρτήσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών που κρίνουν κατά βάση υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της  οποίας ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης θα διερευνήσει εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος δικαστών.

Αφορμή για τις καταγγελίες της Ένωσης που οδήγησαν στην εισαγγελική παρέμβαση ήταν τόσο οι αναρτήσεις  για «μαύρες λίστες» δικαστών με προτροπές για ομαδικές αναφορές σε βάρος τους  αλλά και οι ανοιχτές επιστολές «αγανακτισμένων» πολιτών που απευθύνονται στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αποκλειστικός σκοπός των εν λόγω «ομάδων πίεσης» είναι να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο τους δικαστικούς λειτουργούς ακόμη και να τους εκβιάσουν προκειμένου  να πετύχουν αρεστές  για αυτούς αποφάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA