Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα κολυμβητήρια δίχως την υποχρέωση του self test, θα έχουν όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι πισίνες ανοίγουν και πάλι για το κοινό τη Δευτέρα 10 Μαΐου και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ. 

Με περίπου το 10% των πολιτών να έχει εμβολιαστεί, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κέρδη από την επιχείρηση «Ελευθερία». Το κολυμβητήρια είναι ουσιαστικά η πρώτη δραστηριότητα που οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να ακολουθούν ελεύθερα. 

Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει οδηγό και για μελλοντικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επόμενος κλάδος που θα «δεχτεί» ελεύθερα του εμβολιασμένους είναι τα γυμναστήρια

Τόσο στα κολυμβητήρια όσο και στη συνέχεια στα γυμναστήρια, θα ισχύουν όλοι οι κανόνες αποστάσεων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο όλοι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο δεν θα χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ, υποχρέωση που θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι αθλούμενοι.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό από 1η Ιουνίου

Από την 1η Ιουνίου η Ελλάδα θα χορηγεί στους πολίτες της το λεγόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Στόχος είναι να διευκολυνθούν τα «ελεύθερα» ταξίδια στο εξωτερικό.

Όπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το πράσινο πιστοποιητικό (δείτε εδώ πώς θα είναι) θα μπορούν να το πάρουν όχι μόνο οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο αλλά και όσοι θα έχουν κάνει το PCR τεστ ή έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Θα εκδίδεται ψηφιακά (είτε γραπτώς) και απαλλάσσει τους ταξιδιώτες που βγαίνουν εκτός Ελλάδας να κάνουν την υποχρεωτική καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ξένους πολίτες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA