Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με τα self test να είναι ανάρπαστα. Στην ουρά των φαρμακείων και οι εκπαιδευτικοί, καθώς αν κάποιος αρνηθεί να κάνει τον αυτοέλεγχο, θα υποστεί από μια απλή επίπληξη έως και μείωση μισθού. 

Όπως αναφέρει το Star, οι επιπτώσεις για τους αρνητές εκπαιδευτικούς είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές των δημόσιων υπαλλήλων. Από έγγραφη επίπληξη και μείωση μισθού έως οριστική αποβολή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία καταγγελία για αρνητή εκπαιδευτικό. Υπάρχουν όμως πολλοί αρνητές γονείς που στέλνουν εξώδικα και κάνουν μηνύσεις. Χαρακτηριστικά, στα Χανιά γονέας τα έβαλε με τη διευθύντρια.

«Στις ελάχιστες περιπτώσεις δικαστικών ενεργειών εναντίον διευθυντών ή εκπαιδευτικών, υπάρχει πλέον ειδική μέριμνα για την κάλυψη των δικαστικών δαπανών» ανέφερε σε tweet της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όσον αφορά την επιχείρηση «Ελευθερία» , οι εκπαιδευτικοί εμβολιάζονται μαζικά πριν από την μεγάλη επιστροφή στα έδρανα. Από την πλευρά τους οι τελειόφοιτοι της Γ' Λυκείου μπαίνουν σε εντατικούς ρυθμούς από τη Δευτέρα καθώς για εκείνους ανοίγουν και τα φροντιστήρια, τη στιγμή που οι Πανελλαδικές είναι προ των πυλών.

Στις 17 Μαϊου ανοίγουν τελικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Επαναφορά για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όχι όμως για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που παραμένουν κλειστοί «δένοντας» τα χέρια χιλιάδων γονέων. Από την πλευρά της η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να ανοίξουν στις 17 Μαΐου.

«Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ημέρα (17/5) επανεκκινούν εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, η δια ζώσης λειτουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος μαθητείας ΕΠΑΛ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA