Μενού
  • Α-
  • Α+

Την 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός, «φωτογράφησε» ως ημερομηνία για την άρση του μέτρου του ραντεβού στα καταστήματα, αλλά και της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τα γυμναστήρια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι θέμα χρόνου το άνοιγμά τους. «Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα» είπε στο OPEN και διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου». 

Ως προς τη μουσική στην εστίαση ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η απόφαση να μην υπάρχει ήταν απαίτηση των γιατρών: «Από 15 Μαΐου με τον τουρισμό, καλό θα είναι να επιτραπεί» είπε.

Eκδηλώσεις γάμου και catering

«Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα έχουμε και μεγαλύτερη ελευθερία. Ξεκινάμε με τις οργανωμένες παραλίες και νομίζω πως στην εβδομάδα που έρχεται θα μπορούμε να βγάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, τα catering, για να μπορέσει ο κόσμος να οργανώσει τους γάμους του, τα γυμναστήρια και για όλα», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Για την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως στην αρχή της λειτουργίας θα είναι λιγότεροι και «όσο περνάνε οι εβδομάδες θα αυξάνεται αυτός ο αριθμός». 

Για τις εκθέσεις και τα πανηγύρια είπε ότι «θα λειτουργήσουν αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί όπως υπολογίζουμε».

«Έχουμε μεγάλη αισιοδοξία πως θα συναντήσουμε την ανοσία της αγέλης», τόνισε. 

Ραντεβού στα καταστήματα

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα καταστήματα. Είπε ότι πρόκειται να καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA