Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως δείχνουν οι εικόνες από την ακτή Βουλιαγμένης - στο ρεπορτάζ του Open - με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση πραγματοποιείται σήμερα η πρεμιέρα για τις οργανωμένες παραλίες. Με τον καιρό να είναι ιδανικός για βουτιές, πολλοί ήταν εκείνοι που, με τη χρήση μάσκας και sms, βρέθηκαν σε κάποια παραλία. Ελέω κορονοϊού, ωστόσο, οι ομπρέλες είναι τοποθετημένες ανά 4 μέτρα, οι πολίτες κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ δεν λείπουν και τα παράπονα για την απαγόρευση της μουσικής.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης οφείλουν να έχουν κάνει τα προβλεπόμενα self tests, αλλά και πως όποτε αποχωρεί κάποιος από την παραλία ακολουθεί η απαραίτητη απολύμανση της ξαπλώστρας. Σε ό,τι αφορά τους λουόμενους, καλούνται να φορούν μάσκες κάθε φορά που προσεγγίζουν την καντίνα. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, μέχρι πριν περίπου μία ώρα, επικρατούσε μεγάλο μποτιλιάρισμα σε σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Ποσειδώνος, από τον Άλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

Γεμάτες και οι πλαζ στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογη, όμως, είναι και η εικόνα στις παραλίες της Επανομής, της Περαίας, αλλά και στους Νέους Επιβάτες, όπου δηλαδή στράφηκαν οι Θεσσαλονικείς για τα πρώτα τους μπάνια, με δεδομένο πως για την ώρα δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Άρση lockdown: Το χρονοδιάγραμμα προς την κανονικότητα

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί από σήμερα Σάββατο 8/5 και σταδιακά θα ανοίγουν νέες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα: 

  • Σάββατο 8 Μαΐου: Μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Δευτέρα 10 Μαΐου: Επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα οι μαθητές των λυκείων, γυμνασίων, δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν self test.
  • Δευτέρα 10 Μαΐου: Ανοίγουν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.
  • Δευτέρα 10 Μαΐου: Επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • Σάββατο 15 Μαΐου: Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
  • Σάββατο 15 Μαΐου: «Ανοίγει» ο τουρισμός με τους τουρίστες να πρέπει να έχουν πριν από την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού και PCR τεστ, ενώ κατά την αναχώρηση rapid test.
  • Δευτέρα 17 Μαΐου: Επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA