Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) αλλοδαπών, μελών συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 19-4-2021 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για τους :

  1. (επ) PANCHULIDZE (ον) OTARI του IASONI και της MANARA , γεννηθέντα την 2-4-1989 στη Γεωργία,
  2. (επ) KASATONOV ή LOMSADZE ή SITCHINAVA (ον) RUSLAN ή DAVITI του GIORGI ή EDUARD και της LUDMILA ή LIUDMILLA , γεννηθέντα την 28-3-1975 στην Ουκρανία ή την 22-10-1977 στη Γεωργία,
  3. (επ) MARTIASHVILI (ον) MALKHAZI του MERABI και της MZIA , γεννηθέντα την 31-8-1984 στη Γεωργία,
  4. (επ) AKOBIDZE (ον) MARITA του DAVIT και της IRINA , γεννηθέντα την 23-2-1997 στη Γεωργία

Επιπλέον στην ανακοίνωση της δημοσιοποίησης η ΕΛ.ΑΣ., σημειώνει ότι «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, ειδικότερα δε , δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν κλοπές στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας-συμμορίας και σε βάρος πολλών παθόντων κατά τρόπο που καταδεικνύει ιδιαίτερη επικινδυνότητα τους για τη δημόσια ασφάλεια και προκειμένου να διαπιστωθούν και να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις παρόμοιων κλοπών από παθόντες που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο της φυσικής αστυνομικής επιτήρησης χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 12.00 ώρα της 26-10-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Πώς δρούσε η συμμορία

Η συγκεκριμένη συμμορία Γεωργιανών κακοποιών είχε γίνει ο Φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους της Αττικής (κυρίως των νοτίων προαστίων). Αρχηγός ήταν ένας 46χρονος με τον τίτλο «Vor V Zakone» (μτφ. κλέφτης του νόμου) της μαφίας. Η δράση της εγκληματικής ομάδας έλαβε τέλος μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και τη σύλληψη 4 μελών της (τρεις άνδρες και μία γυναίκα). Ο 46χρονος αρχηγός, ο οποίος πιθανότατα εμπλέκεται σε πολύ «βαρύτερες» ποινικές υποθέσεις, είχε αλλοιώσει τα δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα του για να συνεχίζει ανενόχλητος την εγκληματική του δράση. Μάλιστα, έφερε τον τίτλο... τιμής της μαφίας κρατών - μελών της πρώην ΕΣΣΔ, αυτόν του «Vor V Zakone».

Κομβικό ρόλο είχε η 24χρονη γυναίκα της συμμορίας, η οποία είχε αναλάβει τη διοχέτευση σε ενεχυροδανειστήρια των κλοπιμαίων (χρυσαφικά και κοσμήματα). Όσον αφορά τη δράση της εγκληματικής ομάδας, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ξεκινήσει να παρακολουθεί τη δράση της από τον Φεβρουάριο. Οι Γεωργιανοί «μπουκαδόροι», χρησιμοποιώντας 3 πολυτελή και μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα, προσέγγιζαν πρωινές και μεσημεριανές ώρες τα σπίτια (σ.σ. κυρίως μονοκατοικίες) που έβαζαν στο στόχαστρο. Μόλις διασφάλιζαν ότι οι ένοικοι λείπουν από μέσα, τότε σε χρόνο dt προχωρούσαν σε διάρρηξη, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μετρ στη διάρρηξη κάθε κλειδαριάς

Από το πλήθος κλειδαριών, διαφορετικών ειδών κλειδιών και διαρρηκτικών εργαλείων που βρέθηκαν στις κατοικίες τους, καταδεικνύεται η μεγάλη τους δεξιότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών, χωρίς ίχνη παραβίασης. Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, κλειδαριών, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, αεροβόλο πιστόλι, τρία στιλέτα, 334 ναρκωτικά δισκία, υγρή μεθαδόνη βάρους 63,7 γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA