Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Self test στα φαρμακεία: Μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς έως και τις 12 Μαΐου

Μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζομένους σε σχολεία θα χορηγούνται από τα φαρμακεία τα self tests από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη διάθεση των self test για τον κορονοϊό, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα διανέμονται από 2 self test μόνο σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self test από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου. Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα (10/5), ατομικά τεστ θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και σχολές οδηγών. Ωστόσο, για την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα είναι υποχρεωτική η διενέργειά τους για να παρέχουν εργασία ούτε και η δήλωση του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Self Test #Μαθητές #Εκπαιδευτικός