Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Πάνω από 600 παραβιάσεις των μέτρων - Πρόστιμα ύψους 217.850 ευρώ

Πραγματοποιήθηκαν 106.388 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown κατά της διασποράς του κορονοϊού

Έλεγχος βεβαίωσης μετακίνησης (Πηγή: eurokinissi)
Έλεγχος βεβαίωσης μετακίνησης (Πηγή: eurokinissi)

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού από τις Αρχές τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις. Συνολικά χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν 106.388 ελέγχους.

Οι υπηρεσίες κατέγραψαν 612 περιπτώσεις παραβιάσεις των μέτρων του lockdown με αποτέλεσμα να επιβάλλουν πρόστιμα συνολικού ύψους 217.850 ευρώ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη, ενώ δύο επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για δεκαπέντε ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

  • μη χρήση μάσκας
  • μη τήρηση αποστάσεων
  • μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
  • επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης μετακίνησης
  • μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας
  • μη τήρηση ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

Επίσης όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών της χώρας υπό προϋποθέσεις, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών, ο συγκεκριμένος αριθμός ξαπλωστρών και ατόμων ανά παρέα, η απολύμανση κατά την εναλλαγή πελατών καθώς και τα υποχρεωτικά self tests στους εργαζόμενους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Lockdown #Μέτρα