Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 17χρονη πολίστρια Ντένια Κουρέτα μίλησε στο κεντρικό ειδήσεων του Mega και περιέγραψε πώς έσωσε τρεις ανθρώπους, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που κινδύνευαν να πνιγούν παρασυρμένοι από ρεύματα σε παραλία κοντά στο Ρίο. Η νεαρή αθλήτρια είχε φτάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στην παραλία μαζί με τη μητέρα της. Όπως λέει δεν θα είχε βρεθεί ποτέ εκεί εάν η εκκλησία στην οποία είχαν πάει νωρίτερα δεν ήταν κλειστή.

«Ακούω μια γυναικεία φωνή να φωνάζει απεγνωσμένα βοήθεια. Είδα ένα κεφάλι μέσα στη θάλασσα. Κατάλαβα τι συμβαίνει, και έβγαλα τα ρούχα μου, έτρεξα με το μαγιό και έπεσα στη θάλασσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν έφτασα εκεί το πρώτο μου μέλημα ήταν να δω αν ήταν καλά και είχαν τις αισθήσεις τους. Τους είπα πρώτα από όλα να μην πανικοβληθούν, τους είπα ότι ξέρω λόγω του ότι είμαι και πολίστρια. Τους είπα ηρεμήστε… μην πανικοβάλλεστε, ξέρω θα σας βοηθήσω εμπιστευτείτε με», είπε αρχικά η νεαρή πολίστρια.

«Είπα στον ηλικιωμένο άνδρα να μου πιάσει τον αστράγαλο και στη συνέχεια ο άλλος κύριος τον πήρε αγκαλιά για να είναι στην επιφάνεια του νερού και να μην πνιγεί και η άλλη κοπέλα ήταν αρκετά φοβισμένη και πανικόβλητη και της είπα να μου πιάσει το άλλο πόδι για να στέκεται από κάπου, αλλά μου είπε ότι δεν φτάνει, δεν μπορεί. Έτσι πιάστηκε από τον άλλο τον κύριο, οπότε ουσιαστικά δημιουργήσαμε μία ανθρώπινη αλυσίδα και άρχισα να κολυμπάω. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά το να σώσω τους συνανθρώπους μου», κατέληξε η Ντένια Κουρέτα.

Συγχαρητήρια από τη ΝΕΠ 

Με ανάρτησή της, η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών στην οποία αγωνίζεται η 17χρονη, αλλά και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, έδωσαν συγχαρητήρια στην αθλήτρια.

«Πόσο υπερήφανοι είμαστε όλοι στη ΝΕΠ, με το ήθος και την αλληλεγγύη που δείχνουν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας!Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πολίστριας του συλλόγου, Ντένιας Κουρέτα, η οποία επανέλαβε αυτό που είχαν κάνει πέρσι οι συμπαίκτριές της, Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα. Τότε τα δυο κορίτσια μας, είχαν σώσει δυο ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό στην Πλαζ και σήμερα η Ντένια Κουρέτα έκανε το ίδιο, σώζοντας δυο άνδρες και μια γυναίκα στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου. Επειδή κάποια πράγματα είναι πάνω από το πόλο, από τα αποτελέσματα στις πισίνες και από το πόσα γκολ βάζει ο κάθε αθλητής, οφείλουμε να συγχαρούμε δημόσια τη Ντένια Κουρέτα και να της δώσουμε ένα μεγάλο «μπράβο» γιατί από όλα τα τέρματα που έχει σκοράρει φέτος, αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Η διοίκηση, οι προπονητές, οι αθλητές-τριες και σύσσωμη η μεγάλη «οικογένεια» της ΝΕΠ υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή για την Πάτρα και για όλη την κοινωνία. Και πάλι μπράβο Ντένια!».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnepatron%2Fposts%2F2218667011597376&width=500&show_text=true&height=576&appId
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA