Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεπέρασαν χθες, Σάββατο, τα 3,64 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, με περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα να έχουν πλέον εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση. Όπως εξήγησε μάλιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Η Ελλάδα έχει ήδη εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πάνω από το 11% του πληθυσμού της, όντας στην 10η θέση στην ΕΕ και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Παράλληλα, η χώρα μας με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα, γεγονός που την κατατάσσει στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA