Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί ημερησίως - Η κατάταξη της Ελλάδας στην ΕΕ

Με 1.500 εμβολιαστικές γραμμές να λειτουργούν από τις αρχές Μαΐου, η Ελλάδα εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα

Νοσηλεύτρια με εμβόλιο (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Νοσηλεύτρια με εμβόλιο (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ξεπέρασαν χθες, Σάββατο, τα 3,64 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, με περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα να έχουν πλέον εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση. Όπως εξήγησε μάλιστα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Η Ελλάδα έχει ήδη εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πάνω από το 11% του πληθυσμού της, όντας στην 10η θέση στην ΕΕ και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Image
Ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (Πηγή: Our World in Data)
Ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων πολιτών (Πηγή: Our World in Data)​

Παράλληλα, η χώρα μας με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα, γεγονός που την κατατάσσει στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού.

Image
Δόσεις εμβολίου ανά 100 άτομα (Πηγή: Our World in Data)
Δόσεις που χορηγούνται ημερησίως ανά 100 άτομα (Πηγή: Our World in Data)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Εμβόλιο #εμβολιασμός #Κορονοϊός #Ευρωπαϊκή Ένωση