Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καταστήματα: Τι ώρα κλείνουν σήμερα Κυριακή – Το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Μέχρι τις 18:00 το απόγευμα θα είναι ανοιχτό λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια, σήμερα Κυριακή του Θωμά

Πολίτες σε κατάστημα στην οδό Ερμού (Πηγή: Eurokinissi)
Πολίτες σε κατάστημα στην οδό Ερμού (Πηγή: Eurokinissi)

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή του Θωμά (09/05) προαιρετικά τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου. Ανοιχτά είναι επίσης σήμερα και τα σούπερ μάρκετ. Το ωράριο λειτουργίας είναι από 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Παράλληλα σήμερα δικαίωμα λειτουργίας είχαν επίσης τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open,ρεπόρτερ του καναλιού από τον πεζόδρομο στην οδό Ερμού, όσο οδεύουμε προς την κανονικότητα τόσο ανατάσσεται η ψυχολογία του κόσμου είτε για να βγει έξω για βόλτα είτε να ψωνίσει.

Η εικόνα στην Ερμού σήμερα ήταν αρκετά καλή σύμφωνα και με τους καταστηματάρχες. Ο δρόμος ήταν γεμάτος από κόσμο, υπήρχαν περιορισμένες ουρές σε καταστήματα και αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν διάθεση να ψωνίσουν. Ωστόσο ακόμα ο περιορισμός του click inside, «μαγκώνει» κάπως τον κόσμο. Πάντως οι έμποροι είναι αισιόδοξοι ότι σήμερα το ταμείο τους δεν θα είναι μείον σήμερα.

Μετάβαση σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια

Οι καταναλωτές για να μεταβούν σε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να αποστείλουν SMS στο 13033 με κωδικό 2.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με το κατάστημα που επιθυμούν να επισκεφτούν και να αποστείλουν SMS στο 13032 με τα στοιχεία τους και έχουν στη διάθεση τους συνολικά 3 ώρες.

Η μετακίνηση για το ραντεβού στο κομμωτήριο γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η Κυριακή, 9 Μαΐου, είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ημερολογιακά η πρώτη Κυριακή ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Καταστήματα #Σούπερ Μάρκετ #ωράριο #sms 13033 #κομμωτήρια

Best of Internet