Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα πρώτα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τα lockdοwn λόγω του κορονοϊού έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ήταν το πρώτο κατά το οποίο ήταν ανοιχτή η εστίαση καθώς και οι πλαζ.

Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας

H ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός,είναι η επόμενη ημερομηνία – ορόσημο.

Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν πριν από την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού και PCR τεστ, ενώ κατά την αναχώρηση rapid test.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς - με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων από 14 Μαΐου  ανοίγουν τα μουσεία.

Από 21/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%, ενώ από 28/5 θα επιτρέπονται οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα, με πληρότητα 50% και αποκλειστικά για καθήμενους.

Τέλος το sms για μετακίνηση και μαγαζιά

Από τις 15 Μαΐου θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, ενώ τα click away και τα click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός έχει πει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Επέκταση του ωραρίου στην εστίαση εξήγειλε επίσης ο  Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ο υπουργός διευκρίνισε, τέλος, ότι από τα μέσα Μαΐου - με το άνοιγμα του τουρισμού - αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00.

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. 

Στις 17 τα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 Μαΐου πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου και για τους υπόλοιπους.

Εξαδάκτυλος: Να μην εφησυχάσουμε

Πάντως, προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες λέγοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να συνεχίσουμε να τηρούμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκες.

«Να μη θεωρήσουμε ότι ο κίνδυνος έχει περάσει» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA