Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσοι επισκέπτονται την πλατφόρμα self-testing.gov.gr εδώ και μερικά λεπτά, θέλοντας να δηλώσουν το αποτέλεσμα των self test τους για τον κορονοϊό, δεν μπορούν να το κάνουν, καθώς η σελίδα δεν φορτώνει. Αντίθετα, εμφανίζεται απλώς μία λευκή σελίδα. Τα self test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Όπως έχει ανακοινωθεί, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι και κάποιος δεν μπορεί να δηλώσει αποτέλεσμα μέσω πλατφόρμας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Ξεπέρασαν τις 250.000 οι δηλώσεις, τα 858 θετικά

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, μόλις 255.528 αποτελέσματα self test κορονοϊού μαθητών, εκπαιδευτικών και μελών της σχολικής κοινότητας είχαν καταχωριστεί στην ειδική πλατφόρμα του self-testing.gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής. Μάλιστα, τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά, κατά δήλωση των γονέων των μαθητών.

Αυτά τα 858 άτομα δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, αλλά σε δημόσια δομή για επιβεβαίωση. Είναι ένα νούμερο που πιθανότατα θα αυξηθεί μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA