Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής, Θεόσωρος Κατσανέβας, πέθανε χθες, Σάββατο (8/5), αφού είχε νοσήσει από κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι είχε νοσήσει με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στις 19 Απριλίου και ενώ πέντε ημέρες νωρίτερα είχε εμβολιαστεί. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνώθει στο Σισμανόγλειο, όπου μετά από 20 μέρες «μάχης» τελικά απεβίωσε χθες σε ηλικία 74 ετών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντισωμάτων. «Χρειάζονται λίγες μέρες για να “χτιστεί” η ανοσία γιατί τα αντισώματα φτιάχνονται από την 6η μέρα και μετά και είναι σε καλό επίπεδο στις δύο εβδομάδες», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Χρούσος, μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Open, είπε για το συγκεκριμένο θέμα:  «Η νόσηση έγινε μερικές μέρες μετά το εμβόλιο και ο οργανισμός δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί. Στην ουσία ο ίός τον βρίσκει ανεμβολίαστο, επομένως δεν ήταν έκπληξη αυτή η εξέλιξη. Είναι μία κανονική διαδικασία και την έχουμε δει πολλές φορές στα νοσοκομεία με ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί την προηγούμενη μέρα ή τις προηγούμενες 2-3 μέρες και βλέπουμε ότι νοσούν σοβαρά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA