Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας της σημαντικής αύξησης του ιικού φορτίου στο Μεσολόγγι, όπου σήμερα κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τεράστια είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, με τα PCR τεστ του σαββατοκύριακου σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και τα γύρω χωριά να διαμορφώνουν τον δείκτη θετικότητας στο 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανά 2 τεστ το ένα βγαίνει θετικό.

Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως όλα ξεκίνησαν το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε ορισμένοι ιερείς εξέφρασαν την επιθυμία να μην εισέρχονται οι πιστοί στους ναούς με μάσκες - αψηφώντας τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου -  ενώ παράλληλα σημειώθηκαν πολλά κορονοπάρτι σε καταστήματα εστίασης που παρέμειναν ανοιχτά το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα αρκετοί πολίτες σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό ήταν αρνητές του ιού και δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ισχυρίστηκε πως κανείς δεν γνωρίζει για ποιον ακριβώς λόγο αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού. Ερωτηθείς για την χαλάρωση των μέτρων που καταγγέλλουν κάτοικοι, ο κύριος Λύρος αρκέστηκε στο να δηλώσει πως υπήρξε κόπωση από τα παρατεταμένα μέτρα, και για αυτό το λόγο δεν τηρούνταν στο ακέραιο από ορισμένους οι οδηγίες.

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία

Σημειώνεται πως απόφαση του δημάρχου της πόλης προέβλεπε ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου θα παρέμεναν κλειστά έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Ωστόσο, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Τρίτη 11 Μαΐου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στο δήμο Μεσολογγίου, καθώς ο δήμαρχος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι αναρμόδιος για την λήψη απόφασης αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων, για επιδημιολογικούς λόγους και ειδικότερα για την COVID-19, σύμφωνα με τον Ν.4722/20 αλλά και διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., όπως αναφέρει δημοσίευμα του messolonghinews.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA