Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε υπαίθριο χώρο στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Πευκών στην Αγία Μαρίνα στο Κορωπί είναι καλύτερη, ωστόσο οι δυνάμεις της θα παραμείνουν σε επιφυλακή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Οι φλόγες πήραν διαστάσεις γρήγορα και γι’ αυτό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αφού συνολικά επιχειρούν 46 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, δύο αεροσκάφη καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Ωστόσο το σημείο είναι σχετικά δύσβατο και έτσι ήταν δύσκολο να το προσεγγίσουν. Όμως το γεγονός ότι η θάλασσα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά είχε σαν αποτέλεσμα να μπορούν ν’ ανεφοδιάζονται συνεχώς τα αεροσκάφη και να πραγματοποιούν στοχευμένες ρίψεις.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1391768340348084224?ref_src=twsrc^tfw

Επίσης  πλέον σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, από το ύψος του «Ρίμπας» έως τη λεωφόρο Καλυβίων.  

Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική

Επιπλέον κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής αντιστράτηγου, Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Αυτό συνέβη καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μεγάλη φωτιά προήλθε από εμπρησμό.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100011811186568%2Fvideos%2F1040065846397112%2F&show_text=false&width=560
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA