Μενού
  • Α-
  • Α+

Επτά μήνες μετά από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την «φυγή» του στενού συνεργάτη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, μία δήλωση του δικηγόρου του στην εφημερίδα «τα Νέα» περί παρασκηνιακής διαπραγμάτευσης για τη παράδοση του, προκαλεί αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση.

Ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στα «Νέα»: «Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησα μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείριση του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκριση του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν θα καθαρογραφθεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ωστόσο, έκανε λόγο για σενάρια εκτός πραγματικότητας. «Ο Χρήστος Παππάς αναζητείται και θα συλληφθεί, όλα τ΄ άλλα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας».

«Να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση»

Άμεση ήταν η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Χρυσή Αυγή.

«Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Σταυριανάκη είναι εάν διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοϊδης με το φυγόποινο χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του υπουργού ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη και τώρα μαθαίνουμε για μια κατ΄ουσίαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ένα μη κατονομαζόμενο κρατικό παράγοντα και τον φυγόποινο ναζιστή Χρήστο Παππά».

Ο Χρήστος Παππάς επίσημα αναζητείται από τις 22 Οκτωβρίου 2020, ημέρα που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα βήμα πριν την έκδοσή του στην Ελλάδα ο Λαγός 

Μέχρι το τέλος της ημέρας είχε δικαίωμα ν’ ασκήσει έφεση κατά της έκδοσης του στην Ελλάδα ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Υπενθυμίζεται ότι η βελγική δικαιοσύνη ενέκρινε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Το προδικαστικό τμήμα του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες έκρινε πως πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε μία τέτοια κίνηση και σύμφωνα με πληροφορίες του δεν πρόκειται να το κάνει στις λίγες ώρες που έχει ακόμα στη διάθεση του  και ένας από λόγους είναι όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι δεν περνάει και πολύ καλά στις βελγικές φυλακές όπου κρατείται. Η ημερομηνία έκδοσής του από το Βέλγιο στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει γνωστή και δεν αναμένεται να μαθευτεί για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο από αύριο κιόλας ο Γιάννης Λαγός μπορεί να καταφθάσει στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA