Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα δύο καλάσνικοφ καθώς και το ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία Δ.Μ. την περασμένη Παρασκευή στη Ζάκυνθο, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Θεωρείται βέβαιο – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το imerazante.gr – ότι εκτός από τα δύο άτομα που ήταν στο σημείο της επίθεσης, συμμετείχε και υποστηρικτική ομάδα. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν αν τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και ποια είναι η διαδρομή που είχε κάνει το ΙΧ, μάρκας Fiat Panta με τα φιμέ τζάμια, το οποίο οι δράστες έκαψαν για να εξαφανίσουν το γενετικό υλικό

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που υπάρχουν είναι λίγα και μεγάλο ρόλο θα παίξουν αυτά που θα προκύψουν από την έρευνα που γίνεται στο υλικό που έχει συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας από τη διαδρομή των δραστών. Η κάμερα ασφαλείας του γραφείου δεν λειτουργούσε, η ΕΛ.ΑΣ. όμως έχει συλλέξει αρκετό υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων και σπιτιών από την πόλη, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι δράστες φορούσαν μαύρες κουκούλες full face.

Στις έρευνες εκτός από τα έμπειρα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν άτομα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και δύο ΟΠΚΕ από την Κεφαλονιά και τον Πύργο Ηλείας.

«Γάζωσαν» με 19 σφαίρες τον 54χρονο – Το μοιραίο τραύμα που τον σκότωσε

 Ένα ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που είχε το αποτέλεσμα της νεκροτομής για τη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής στον επιχειρηματία αποκάλυψε χθες ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης που διεξήγαγε τη νεκροψία στη σορό του 54χρονου επιχειρηματία.

«Έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερήΈνα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Επιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκότσης.

Απαντήσεις στο καμένο αυτοκίνητο των δραστών αναζητά η αστυνομία

Η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη των δραστών στο καμένο αυτοκίνητο που άφησαν πίσω τους. Γνωρίζουν πότε και από πού κλάπηκε και αυτό που αναζητούν είναι να βρουν σε κάμερες ασφαλείας κάποιο πλάνο των εκτελεστών χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Κατά τη διάρκεια της δολοφονίας είχαν καλύψει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην μπορέσει κάποιος να τους αναγνωρίσει, αφού ακόμα και στα πλάνα της κάμερας ασφάλειας έξω από το τεχνικό γραφείο, όπου δολοφόνησαν τον 54χρονο, κατέγραψε τους δύο άνδρες να φοράνε μαύρα ρούχα, μαύρες κουκούλες full face και είχαν κανονική σωματοδομή.

Το μεγάλο αίνιγμα που προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί είναι πώς το κλεμμένο από τις 31 Μαρτίου αυτοκίνητο έφτασε στη Ζάκυνθο. Θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από διόδια ή δεν μπήκε σε καράβι για να φτάσει στο νησί. Πιστεύουν ότι ενδεχομένως οι δράστες το φόρτωσαν σε κάποια νταλίκα για να το μεταφέρουν στο νησί, φυσικά για να μην κινήσουν υποψίες και για να μην είναι καταγεγραμμένο σε κάποιο σταθμό διοδίων. Μάλιστα αυτή τη στιγμή οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις νταλίκες που είχαν βγάλει εισιτήριο για να περάσουν στη Ζάκυνθο.

Εξετάζουν την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του

Επιπλέον οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ανοιχτό τον φάκελο με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου που κατέληξε στη δολοφονία της συζύγου του στις 9 Ιουνίου 2020. Το μόνο κοινό σημείο είναι ο στόχος, αφού τότε χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν με πιστόλι και ίσως διέφυγαν από το νησί με φουσκωτό. Παράλληλα στο μικροσκόπιο τους μπαίνουν και πάλι τα όσα είχε καταγγείλει και καταθέσει ο επιχειρηματίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα ο 54χρονος είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου λεπτομερή αναφορά. «Χαρακτηριστικό της λειτουργίας της εν λόγω οργάνωσης είναι πως στα πλαίσια του σχεδιασμού και της αποπεράτωσης της δολοφονικής επίθεσης, μέλη της, είχαν επιφορτιστεί με το έργο της παρακολούθησής μου, ώστε να δύναται να γνωρίζουν τον τρόπο που κινούμαι και τις οδούς που χρησιμοποιώ κατευθυνόμενος από και προς την οικία μου. Συγκεκριμένα πρόσωπα εκ των μηνυόμενων είχαν λάβει μέτρα ήδη πριν από την τέλεση της πράξης ώστε να εξασφαλίσουν τη φυγάδευση των δραστών από το νησί της Ζακύνθου. Σε κάθε στάδιο της εκτέλεσης του ενορχηστρωμένου σχεδίου τους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρείχαν κάθε είδους συνδρομή στους φυσικούς αυτουργούς,  ώστε αυτοί να μετακινούνται με ακρίβεια και ασφάλεια». Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα οκτώ άτομα στα οποία είχε αναφερθεί και κατονομάσει ο επιχειρηματίας προκειμένου να εντοπίσουν τους εκτελεστές του.

Σύμφωνα με όσα επεσήμαναν αστυνομικές πηγές στον ΑΝΤ1, κανένας σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το εάν έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους δράστες. Ο τρόπος δράσης στις δύο επιθέσεις έχει βασικές διαφορές, αλλά και στις δύο υπάρχει προσεκτικός σχεδιασμός. Η αλήθεια είναι ότι ο ηθικός αυτουργός είχε κάθε λόγο να χρησιμοποιήσει διαφορετικά άτομα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA