Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα σχολεία στο Μεσολόγγι άνοιξαν και πάλι την Τρίτη (11/5) στο Μεσολόγγι, που βρίσκεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο παρότι οι μαθητές είχαν και πάλι τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις αίθουσες, το ποσοστό προσέλευσης ήταν ιδιαίτερα μικρό.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα δημοτικού σχολείου στην πόλη του Μεσολογγίου. Όπως μετέδωσε το OPEN από τους 120 μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο κανένας μαθητής δεν εμφανίστηκε στο κτήριο! Όπως σημειώνεται τα μισά παιδιά είτε βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό είτε είχαν επαφή με θετικό κρούσμα, ενώ τα άλλα μισά δεν προσήλθαν. Στη μονάδα βρέθηκαν μόνο τέσσερις εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 20% των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν πήγε σήμερα στο σχολείο, με αυτό το ποσοστό να ανεβαίνει στο 30% για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς, από τους 150 που υπάρχουν στην πόλη, οι 17 μπήκαν σε καραντίνα έπειτα από το self test που έκαναν.

Την ίδια στιγμή, ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στο Αγρίνιο, με το 20% των μαθητών της πόλης να μην επιστρέφει στις τάξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA