Μενού
  • Α-
  • Α+

Έξι μήνες μετά από το «φρένο» στις μετακινήσεις εκτός νομού, την Παρασκευή όπως όλα δείχνουν απελευθερώνονται βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο lockdown που βρίσκεται η χώρα από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Οι υπερτοπικές μετακινήσεις είναι ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα στην ενημέρωση που θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμοξιωλώγων.

Όπως έχει αναφέρει το Reader.gr από τα ξημερώματα της Παρασκευής 14 Μαΐου αναμένεται να είναι και πάλι ελεύθερες οι μετακινήσεις εκτός νομού. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται προς άλλους νομούς δίχως να έχουν κάποια από τις προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα και για τις οποίες χρειάζονταν σχετική βεβαίωση.

Ανοίγουν και οι μετακινήσεις για τα νησιά

Παράλληλα, αναμένονται να ανοίξουν και οι μετακινήσεις προς τα νησιά. Αυτό θα συμβεί πιθανότατα από το Σάββατο 15 Μαΐου και όλο το πλάνο για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας θα το ανακοινώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, την Πέμπτη.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως προκρίνεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ PCR ή self test, ώστε να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορονοϊού. Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Για να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να επιμείνουν στην αυστηρή τήρηση αυτών των παραμέτρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA