Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12:30 το βράδυ, την ελεύθερη μετακίνηση των εμβολιασμένων ή με αρνητικό τεστ για κορονοϊό στα νησιά, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, από τις 14 Μαΐου 2021, στα πλαίσια της χαλάρωσης του lockdown.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται τη μετακίνηση στα νησιά μόνο όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού ή έχουν νοσήσει. 

Ταυτόχρονα η επιτροπή εισηγείται την κατάργηση των SMS στο 13033 και 13032 και την κατάργηση του «click away» και του «click in shop».  Όσον αφορά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, η επιτροπή εισηγείται να γίνει στις 31 Μαΐου, αφού πρώτα εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεξιώσεις γάμου και άλλες εκδηλώσεις επανεκκινούν από τον Ιούνιο. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο. 

Άρση lockdown: Πότε επανεκκινούν οι δραστηριότητες

  • Παρασκευή 14 Μαΐου: Τουρισμός, μετακινήσεις εκτός νομού, μουσεία
  • Δευτέρα 17 Μαΐου: Παιδικοί σταθμοί, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, κολέγια, εργαστήρια ΙΕΚ, ωδεία
  • Παρασκευή 21 Μαΐου: Θερινά σινεμά
  • Παρασκευή 28 Μαΐου: Θέατρα, ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους (μόνο για καθιστούς)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA