Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Ντου» οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη: Ήθελαν να απλώσουν πανό στον Ιερό Βράχο

Περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με σκοπό να «αντιγράψουν» παρόμοια δράση του Παναθηναϊκού το 2016

Οπαδοί του Ολυμπιακού έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (πηγή: Eurokinissi)
Οπαδοί του Ολυμπιακού έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (πηγή: Eurokinissi)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όταν περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού επιχειρήσαν να αναρτήσουν πανό στον Ιερό Βράχο, αφού πρώτα προπηλάκισαν μέλη του προσωπικού ασφαλείας. Άμεση υπήρξε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία σημειώνεται πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, αλλά και ούτε και κάποια φθορά στο μνημείο.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με αφορμή την φιέστα για το 46ο πρωτάθλημα της ομάδας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν. Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#οπαδός #Ακρόπολη #επεισόδια #Υπουργείο Πολιτισμού