Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης (11/5) συνεχίζονται, μια μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής ίσως μπορεί να συμβάλλει στον εντοπισμό όσων διέπραξαν το ειδεχθές έγκλημα.

Άνδρας που μένει στην περιοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, περιέγραψε ότι είδε ένα άτομο που θεωρήθηκε ύποπτο, να κυκλοφορεί στην περιοχή. Του έπιασε την κουβέντα. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 50-55 ετών, ο οποίος του είπε ότι αναζητούσε κάποιον κάτοικο στην περιοχή. Τον ρωτούσε επίμονα τους δρόμους για το πού υπάρχουν αδιέξοδα και πώς λέγονται οι δρόμοι στην περιοχή. Ο γείτονας είναι σε θέση να πάει στην αστυνομία και να περιγράψει τι έχει συμβεί, ενώ, όπως είπε, μπορεί αμέσως να τον αναγνωρίσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κάτοικος της περιοχής: «Τη Μεγάλη Τετάρτη, κάποια στιγμή, εδώ αντελήφθην, λίγο πιο πάνω το συμβάν, έναν άνθρωπο που περιφερόταν. Μου φάνηκε λίγο περίεργος και μου ανταποκρίθηκε ότι έχει χαθεί και ψάχνει να βρει κάποιον Νώντα, ο οποίος έμενε εκεί, σ' αυτόν. Του λέω «ποιος Νώντας; Τι είναι αυτό; Σπίτι, οδό, ξέρεις;». Μου λέει «δεν ξέρω». Ήταν γύρω στις 23.00, κοντός ήταν σχετικά, το ανάστημά του περίπου στο 1,60 κάτι, εκεί περίπου.»

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σεσημασμένους κακοποιούς

Οι πρώτες έρευνες των αρχών δείχνουν ομάδα σεσημασμένων κακοποιών, οι οποίοι από διαρρήκτες και ληστές έγιναν δολοφόνοι. Γι' αυτό, υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Ληστειών της Ασφάλειας. Το δεύτερο τμήμα ετοιμάζει μια λίστα με όλες τις συμμορίες σεσημασμένων για ληστείες σε σπίτια και μάλιστα, με προτεραιότητα σε όσους ήταν ιδιαίτερα βίαοι. Με την αφαιρετική μέθοδο, θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε έναν πιο στενό κύκλο υπόπτων βάσει των στοιχείων που έχουν.

Όπως ανέφερε το Open, οι δράστες του φρικτού εγκλήματος έκαναν λάθη πάνω στη μανία τους να φύγουν με τα χρήματα που άρπαξαν από το σπίτι της οικογένειας. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι, πάλεψαν με το θύμα και δεν υπολόγισαν ότι άφησαν πίσω τους στοιχεία. Για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, είναι δεδομένο ότι έχουν να κάνουν με «κατ'επάγγελμα» κακοποιούς, οι οποίοι μπορεί να μη γνώριζαν τι θα βρουν στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά να επέλεξαν τη  συγκεκριμένη μεζονέτα επειδή τους άρεσε εμφανισιακά ή επειδή είδα πως θα μπορούσαν να εισβάλουν εύκολα. Ο σύζυγος της 22χρονης έδωσε στοιχεία για τους δράστες στην κατάθεσή του, παρότι είχε καλυμμένα και τα μάτια του. Έγινε και μια πρόχειρη αναπαράσταση στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, ώστε να δείξει τον τρόπο δράσης των ληστών και το πώς ο ίδιος κατάφερε με τη μύτη του να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του και να καλέσει τον αριθμό της Άμεσης Δράσης.

Από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή

Όπως είπαν στο Reader.gr, υπάρχει μια συνεχόμενη αύξηση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή που διεξήχθη η τραγωδία στα Γλυκά Νερά. Από την ημέρα που έφυγε το αστυνομικό τμήμα, τα περιστατικά παραβατικότητας πληθαίνουν. Η κα Μαρία, η οποία μένει ένα δρόμο πιο κάτω από το σπίτι του ζευγαριού, μιλώντας στο Reader.gr ανέφερε ότι: «Η γειτονιά μας συνήθως είναι ήσυχη αλλά ποτέ τέτοιο πράγμα ξανά. Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει κι άλλα περιστατικά και όσο περνά ο χρόνος γίνονται πιο συχνά. Δεν τους ήξερα προσωπικά αλλά τους έβλεπα εδώ στη γειτονιά, είναι πολύ θλιβερό». Την ίδια στιγμή η κα Μυρσίνη, η οποία κατοικεί επίσης στην ίδια γειτονιά, ανέφερε πως «πραγματικά όσο περνά ο καιρός δεν ξέρουμε τι άλλο θα γίνει. Κανονικά είμαστε ήσυχη γειτονιά αλλά αυτό αλλάζει μέρα με τη μέρα. Από το καλοκαίρι έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Τώρα το Πάσχα είχαν κλέψει το αυτοκίνητο ενός γείτονα ακριβώς κάτω από το σπίτι του που ευτυχώς το βρήκε και πάλι».

Οι γείτονες που έμεναν ακριβώς απέναντι από το ζευγάρι ανέφεραν ότι: «Τους βλέπαμε και τους χαιρόμασταν, ήταν μικρά παιδιά για μας αν και δεν ήταν πολύ καιρό στη γειτονιά. Η κοπελίτσα εδώ και ένα χρόνο είχε φέρει στον κόσμο το μωράκι τους και ήταν και οι δύο χαρούμενοι όσο ποτέ. Βλέπαμε το κορίτσι κάθε μέρα σχεδόν, έβγαινε με το σκυλάκι της, για να το πάει βόλτα και μας χαιρετούσε. Ευγενέστατη και πολύ γλυκιά». Ακόμα πρόσθεσαν πως το μοιραίο ξημέρωμα δεν άκουσαν απολύτως τίποτα και πως ακόμα δεν το χωρά ο νους τους. «Πως είναι δυνατόν το κακόμοιρο κορίτσι να κατέληξε έτσι, είχε όλη τη ζωή μπροστά του» είπαν χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA