Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εξιχνίαση υπόθεσης κακοποίησης και θανάτωσης ενός σκύλου προχώρησαν την Τρίτη (11/5) αστυνομικοί Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων. Το ζώο είχε εντοπιστεί απαγχονισμένο, να κρέμεται από τη γέφυρα των Νεροκούρου στα Χανιά, πράξη που προκάλεσε αποτροπιασμό. Έπειτα από έρευνα, οι Αρχές κατέληξαν στο ποιος είναι ο δράστης της φρικτής αυτής πράξης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς», ενώ βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η πράξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη.

Δράστης ένας 30χρονος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από την αξιοποίηση των στοιχείων που οδήγησαν τις Αρχές στην ταυτοποίηση του δράστη. Οι αρχές χρησιμοποίησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από παρακείμενα σπίτια. Στα βίντεο, φαινόταν ο μόλις 30 ετών δράστης, ο οποίος οδηγούσε αγροτικό αυτοκίνητο, και στην καρότσα βρισκόταν ο άτυχος σκύλος που δεν ήταν αδέσποτος, αλλά είχε ιδιοκτήτη.

Ο 30χρονος είναι κάτοικος περιοχής των Χανίων, όπου τον Δεκέμβριο είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό, με τον τότε δράστη να συνδέεται με τον 30χρονο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA