Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι χώροι δεξιώσεων ανοίγουν από τον Ιούνιο για γάμους και βαφτίσια (σε εξωτερικούς χώρους) και η ζήτηση πλέον είναι μεγάλη μετά το πολύμηνο lockdown. Μάλιστα, πολλά ζευγάρια που είχαν αναβάλλει γάμους και βαφτίσεις, το προηγούμενο διάστημα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, τώρα σπεύδουν να κλείσουν χώρους εκδηλώσεων.

Πλέον, μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις της Τετάρτης (12/5) από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, τα ζευγάρια επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου αφενός να οργανώσουν έγκαιρα την εκδήλωσή τους και αφετέρου να τηρηθούν τα μέτρα.

Θυμίζουμε ότι ο κλάδος των εκδηλώσεων επανεκκινεί τις δραστηριότητές του, σε εξωτερικούς χώρους και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα καθώς ο συγχρωτισμός εγκυμονεί κινδύνους για την εξάπλωση του ιού.

«Παράθυρο» για αύξηση του ορίου των 100 καλεσμένων

Ωστόσο, ο περιορισμός στους καλεσμένους πονοκεφαλιάζει όχι μόνο τα ζευγάρια και τις οικογένειές τους αλλά και τους επιχειρηματίες. Αυτό το πρόβλημα αναγνώρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη (13/5) στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο.

Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης πιθανότατα «φωτογραφίζουν» την πρόθεση της κυβέρνησης και το ανοιχτό «παράθυρο» για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις δεξιώσεις, εφόσον φυσικά ανάψουν και το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών. Μάλιστα, το ζήτημα ίσως τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις συνεδριάσεις της επιτροπής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA