Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο λιμάνι του Βόλου έφτασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (14/5) το πλοίο της γραμμής που μετέφερε τη σορό της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από ληστές στα Γλυκά Νερά. Η σορός της Καρολάιν έφτασε στο λιμάνι του Βόλου και από εκεί μεταφέρθηκε στην Αλόννησο, προκειμένου να γίνει η κηδείαhttps://www.youtube.com/watch?v=bLxqMr7_U2o

Η μητέρα, μία φίλη της 20χρονης και συγγενείς συνόδευσαν το φέρετρο της αδικοχαμένης κοπέλας, σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Η μητέρα της, ντυμένη στα μαύρα και στην αγκαλιά δικών της ανθρώπων που προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, ανέβηκε στο καράβι της γραμμής Βόλος-Αλόννησος και απομονώθηκε σε μια καμπίνα.

Η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν θα παραμείνει σήμερα κλειστή, ως ένδειξη πένθους. «Η εταιρεία Superior Air σε ένδειξη πένθους θα παραμείνει κλειστή αύριο 14/05/2021. Δε θα εκτελεστεί καμία πτήση εκτός από τις απαιτούμενες για τη μεταφορά του προσωπικού με ελικόπτερα στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η κηδεία της Καρολάιν θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στην Αλόννησο. 

Η φράση των δραστών που μπαίνει στο μικροσκόπιο των ερευνών

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο  Γραμματέας Ειδικών Φουρών Στράτος Μαυροειδάκος, ανέφερε: Είναι ζήτημα τιμης για την ΕΛ.ΑΣ η εξιχνίαση της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά. Πρόσθεσε δε, ερωτηθείς σχετικά: Η έρευνα εχει ξεκινήσει όπως σε αυτές τις περιπτώσεις όπως και σε άλλα εγκλήματα έχει ξεκινήσει από τα χρήματα, όπου βλεπουμε εμμονή πού ειναι τα χρήματα, ψάχνουμε από την ανάληψη». Ανέφερε δε επίσης ότι «ισόβια πρέπει να είναι ισόβια».

Δημητρακόπουλος: «Δύο φορές ισόβια εάν συλληφθούν»

Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Δημητρακόπουλος εξέφρασε την γνώμη πως πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος για να ληφθεί μία απόφαση «με βάθος» έτσι ώστε να αλλάξει το παρόν πλαίσιο στον Ποινικό Κώδικα αναφορικά με τα βάναυσα εγκλήματα.: «Στις ληστείες ο Ποινικός Κώδικος είναι αυστηρός. Αυτοί οι τρεις αν συλληφθούν θα καταδικαστούν σε δύο φορές ισόβια, μία ποινή για την ανθρωποκτονία με πρόθεση και μία ποινή για τη ληστεία με ιδαίτερη σκληρότητα. Από εκεί και πέρα, όταν κάποιος καταδικάζεται θα πρέπει να εκτίει τα 2/5 της ποινής όταν είναι πρόσκαιρη η κάθειρξη και μετά να αφήνεται ελεύθερος; Ή θα πρέπει να φτάσουμε να εκτίει τα 3 ή και τα 4/5 της ποινής όταν έχουμε ανθρώπους που είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για την κοινωνία κι έχουν διαπράξει βάναυσα, αποτρόπαια και ειδεχθή εγκλήματα; Είναι ένας διάλογος που πλέον πρέπει να μπει στο τραπέζι».

«Όσον αφορά στην ισόβια κάθειρξη, κάποιος που σκοτώνει έναν άνθρωπο, τι θα κάνουμε; Θα μένει 16 χρόνια πραγματική φυλακή όσο είναι τώρα ή θα πρέπει να ανέβει στα 20 ή 25; Αυτοί οι νομικοί προβληματισμοί έχουν τεράστια σημασία για την ασφάλεια της κοινωνίας και είναι προβληματισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο» σήμείωσε ο γνωστός ποινικολόγος και συνέχισε: «Σε ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα και μάλιστα στο χειρότερο που είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση ήταν λάθος που ο νέος Ποινικός Κώδικας προέβλεψε ή ισόβια ή 15 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη. Θα πρέπει να είναι όπως ο παλιός Ποινικός Κώδικας, μόνο ισόβια στην ανθρωποκτονία από πρόθεση και μόνο το δικαστήριο θα μπορεί να αποφανθεί αν πρέπει να σπάσουν τα ισόβια ή όχι».

Ψάχνουν τις κάμερες της Αττικής οδού

Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού θέλουν να εκμεταλλευτούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Όπως μετέδωσε το MEGA η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επεκτείνεται και στις κάμερες εξετάζοντας προσεκτικά τις εξόδους προς τα δυτικά προάστια.

Όπως σημειώθηκε, γίνεται έρευνα για το αν το συγκεκριμένο έγκλημα σχετίζεται με τις ληστείες που έχουν γίνει σε περιοχές όπως τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, η Αγία Παρασκευή αλλά και στα νότια προάστια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες ξεκινούν τα μεσάνυχτα από τα δυτικά προάστια ώστε μέσω Αττικής Οδού να φτάσουν στον στόχο τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA