Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλο πλήγμα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων κατάφεραν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το τελωνείο Πειραιά, αποκαλύπτοντας 340 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων τα οποία αντιστοιχούν σε φόρους και δασμούς 72 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου στην Ευρώπη

Η παρακολούθηση για τον εντοπισμό των λαθραίων τσιγάρων ξεκίνησε πριν τρεις μήνες, όταν υπήρξε υποψία για ύποπτο παραλήπτη τεσσάρων κοντέινερ που είχαν έρθει στην Ελλάδα από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη, οι οποίες όμως είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση. Κινητοποιώντας τους εκλεκτικούς μηχανισμούς και με τη χρήση μηχανημάτων X-Ray αποκαλύφθηκε πολυεθνικό κύκλωμα που διακινούσε από Ντουμπάι προς Συρία λαθραία τσιγάρα με στόχο να διοχετευτούν στις αραβικές χώρες.

Τα κοντέινερ είχαν δηλωθεί ότι περιείχαν είδη διατροφής. «Οι λαθρέμποροι δεν μπορούν να κρυφτούν», δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Οι έρευνες για το κύκλωμα συνεχίζονται καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ευρώπη.

Φωτογραφία αρχείου 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA