Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φλώρος για Τουρκία: Οι προκλήσεις δεν είναι θεωρητικές - Τι είπε ο ΑΓΕΕΘΑ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οι απειλές της Τουρκίας δεν είναι θεωρητικές επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, που συμμετείχε στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την ομιλία του ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την ομιλία του ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

«Οι προκλήσεις δεν είναι θεωρητικές», τόνισε ο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας, σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου έκανε σαφείς αναφορές στη στάση της Τουρκίας, τόσο στα χερσαία σύνορα της χώρας μας όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμα: Ακάρ: Να σταματήσει η Ελλάδα τη γλώσσα των απειλών και τις προκλήσεις

«Πέρυσι, η Ελλάδα αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση στον Έβρο. Η Τουρκία εργαλειοποιώντας τους μετανάστες προσπάθησε να επιβάλει τη βούλησή της στο κράτος μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τα σώματα ασφαλείας ανταποκρίθηκαν και σταμάτησαν αυτή την απόπειρα. Και στη συνέχεια, είχαμε τις προκλήσεις στον αέρα και την προσπάθεια αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στη θάλασσα», υπογράμμισε ο ΑΓΕΕΘΑ στη συζήτηση που έγινε με θέμα: «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Κάθε σοβαρή χώρα οφείλει να είναι αυτοδύναμη και αυτάρκης σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα της επιβίωσης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα ικανές να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και να διασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Συμμαχίες της Ελλάδας

«Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δουλεύει», είπε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ τόνισε ότι «ποτέ δεν βλάπτουν οι συνεργασίες και οι συμμαχίες με άλλα κράτη. Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα πλέγμα σχέσεων με σημαντικά κράτη της περιοχής όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία αλλά και προσφάτως η Σαουδική Αραβία».

Υπογράμμισε, στην ίδια κατεύθυνση, ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται «σε πολύ καλό επίπεδο» ενώ συμπλήρωσε ότι «με την αναθεώρηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που επικαιροποιείται αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο». «Και οι σχέσεις με τη Γαλλία ήταν και είναι πολύ δυνατές» ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τη συζήτηση συντόνισε ο εκδότης του «Ποντικιού» Αντώνης Δελατόλας και συμμετείχαν επίσης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Μιχάλης Κωσταράκος καθώς και ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin Ντένης Πλέσσας.

Μηνύματα στην Άγκυρα έστειλαν Σακελλαροπούλου και Παναγιωτόπουλος

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα (15/5), για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, μίλησαν τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. H Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, σε δηλώσεις που έκανε από τον Έβρο, όπου βρέθηκε αι ενημερώθηκε για την πορεία κατασκευής του φράχτη.

Την ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια υπαρκτή απειλή και βάση του κυρίαρχου δικαιώματός μας οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για την άμυνα τμημάτων της ελληνικής επικράτειας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Ένοπλες Δυνάμεις #Ελλάδα #Τουρκία